Balkonginglasning

För att utöka den ordinarie boytan och få möjlighet att öka användandet från tidig vår till sen höst kan en inglasad balkong vara det perfekta valet.

 

Balkongen blir en typ av vardagsrum

Inred balkongen som en inglasad veranda och njut av en kopp kaffe tillsammans med en bra bok, eller bara njuta av natur och miljö. Med en balkonginglasning ges möjlighet att sitta ute även om vädret inte är det bästa. Det skyddar även både balkong och möbler mot yttre påverkan som regn, snö, vind och damm. Man kan ta vara på sommarens värme genom att öppna delar av glaset samtidigt som de lite svalare dagarna kan avnjutas med stängt fönster och solens värme.

Ett extra skydd för fasad

Balkonginglasningar ger också ett extra skydd mot fasaden då balkongen hålls torrare och betongens söndervittring minskar avsevärt. Det ger även ett utseendemässigt lyft för fasaden och skydd mot balkongdörr, fönster och vägg. Enligt undersökningar förlängs balkongens livslängd med många år vilket till stor det kan bero på det förbättrade och torrare klimatet på balkong och betongkonstruktioner. Även uppvärmningskostnaderna påverkas positivt, vilket på sikt kan sänkas med upp till 10 procent.

Anpassat efter era behov

Med marknadens många olika inglasningssystem är vi säkra på att ni kommer hitta något som passar just era önskemål och behov. Glasklart erbjuder ett stort utbud av skjutluckor, vikluckor, dekorlister och metallprofiler, vilket gör att du kan vara säker på att få en balkonginglasning som blir ett stort lyft för din fastighet. Även bröstningar och solavskärmningar erbjuds för att höja balkongens värde och trvisamhet!