Glasklart, glasmästeri och bilglas sedan 1986

Vi på Glasklart har sedan 1986 erbjudit våra produkter och tjänster till privatpersoner, företag och organisationer. Vi utför de flesta typer av tjänster som du tänker på när du hör glasmästeri och bilglas.

Idag är vi mer än 25 anställda och har lokaler på tre orter. I Uppsala har vi vårt huvudkontor, därifrån sker huvuddelen av vår verksamhet. Vi har även glasmästeri och bilglas verkstad i Tierp och Östhammar.

Vill du komma i kontakt med oss hittar du kontaktuppgifter längst ner på hemsidan, vill du komma i kontakt med en speciell person ber vi dig besöka vår sida Kontakta oss för att hitta de uppgifter du söker.

 

En länk i Glaskedjan

Vi är från och med 2015 anslutna till Glaskedjan som är en av Sveriges största kedjor i glasbranschen. Alla enheter i Glaskedjan ägs av den lokala glasmästaren. Därför är vi en kedja med stor lokal kännedom och gedigen erfarenhet.

Glaskedjans delägare:

  • är auktoriserade bilglasmästare och medlemmar i Glasbranschföreningen.
  • är ISO-certifierade enligt ISO9001 och ISO 14001.
  • erbjuder alltid fackmannamässigt utförda montage av bilglas och övriga produkter.
  • arbetar aktivt för att möta framtidens utmaningar inom alla produktområden såsom bilglas, inglasningar, solskydd, inredningsglas mm.
  • strävar alltid efter bästa möjliga kvalitet på alla produkter och tjänster.
  • tar hänsyn till miljön i såväl beslutsfattande som utförda arbeten och övriga handlingar. Detta med syfte att genom ständiga förbättringar minska vår miljöpåverkan.
  • verkar aktivt för att utveckla glasbranschen

 

Historik Glasklart

Glasklart startades av Bert Fredriksson och Stig Roos och öppnade den 3 november 1986 klockan 07:00. Inventarierna köptes då från AD Glas som ägdes av Diös. Verksamheten låg på Bolandsgatan 15 där vi hade vår Uppsalaverkstad fram till 2016 då vi flyttade till Gnistagatan 13. År 2008 förvärvade vi Östhammars glasmästeri och hösten 2015 öppnade vi vår verkstad i Tierp. All verksamhet drivs sedan 1 juli 2002 av Thomas Jakobsson.